Plasmacytose, sanering og kontinuitetsbrud

Hvad gør du, hvis din minkfarm er blevet saneret, og du er i tvivl om hvorvidt du kan nå det fulde produktionsniveau inden der er gået 3 år?

I landbrugsgruppen er vi klar over, at mange minkavlere står i den uheldige situation, at deres minkfarm er blevet saneret på grund af plasmacytose. Du er måske i tvivl om, hvorvidt du kan nå op på fuldt produktionsniveau inden, der er gået tre år efter sanering af minkfarmen. Og du har måske hørt, at du risikerer, at miste en del af din produktionstilladelse.

MEN, reglerne om bortfald eller reduktion af en produktionstilladelse vil ikke gælde for dig, der på grund af en sanering ikke når det fulde produktionsniveau 3 år i træk.

Vi opfordre dig dog til at tage kontakt til os i landbrugsgruppen, hvis du har saneret din farm, så vi er bekendte med din situation.

mink

Hvad er kontinuitetsbrud?
Produktionstilladelse på baggrund af miljøgodkendelse eller VVM-screening:
Hvis din produktionstilladelse er gældende på baggrund af en miljøgodkendelse eller en tidligere VVM-screening, kan denne som udgangspunkt helt bortfalde eller blive reduceret svarende til den del af dyreholdet, der ikke har været udnyttet i 3 år i træk.

Reglen om bortfald eller reduktion gælder dog ikke fravigelser, der sker på grund af naturlige produktionsudsving eller ved sygdom. Ved sanering af en minkfarm på baggrund af plasmacytose er der tale om sygdom ud over det sædvanlige, og dyreholdet vil ikke blive nedskrevet.

Produktionstilladelse fastsat ud fra ældre registrering eller anmeldelse:
Hvis du ikke har en miljøgodkendelse eller miljøtilladelse og ikke tidligere har fået foretaget en VVM-screening, vil din gældende produktionstilladelse være fastsat ud fra en ældre registrering eller anmeldelse.

Du vil kun miste din produktionstilladelse, hvis dyreholdet har været helt ophørt i 3 år i træk, uden, at der har været tale om sygdom.

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os på tlf. 96117563 eller sende os en mail på husdyrbrug@holstebro.dk

Tilmeld dig vores blog ved at udfylde navn og e-mail i boksen til højre. Hent vores App til telefonen ved at følgende nedenstående links:

Hent App HolstebroFarmers til Smartphone       Hent App HolstebroFarmers til Iphone

You may also like...