Har du hørt om Innerlineren? – den løser problemet med ”utætte” containere til opbevaringen af minkkadavere og fedt

På miljøtilsyn oplever vi, at der anvendes containere til opbevaring af minkkadavere, der ikke lever op til lovens krav om væsketæthed, overdækning mm.

Nu er der kommet en løsning i form af ”Innerlineren” til de containere, der kan åbnes, eller på anden måde ikke er tætte, og derfor normalt ikke lever op til lovens krav. Får man leveret en af disse containere, skal den sikres mod væsketab. Dette gøres ved at benytte en innerliner, som skal udleveres af vognmanden. Desuden skal containeren skummes, og der skal inden læsning af containeren monteres en drypsikring, såfremt det vurderes, at der kan opstå spild.

En innerliner er en formstøbt plastforing, der anvendes inde i containeren for at sikre, at blod og andre væsker holdes inde i containeren. Innerlineren er stor nok til at passe i alle de gængse anvendte containere. Det er vigtigt, at innerlineren anvendes korrekt, så den ikke falder ned i containeren. Sker dette, risikerer man at skulle omlaste containeren.

Innerlineren blev præsenteret på et møde foranlediget af Holstebro og Herning Kommuner med deltagelse af DAKA, Fødevarestyrelsen og Kopenhagen Fur. Hensigten med mødet var at få en fælles forståelse for håndtering og opbevaring af rest/biprodukter fra pelsning, f.eks. fedt og kadavere. Konklusionen på mødet blev, at containerløsningerne nu findes, og at udfordringerne nu fortrinsvis ligger i management.

Det er desuden vigtigt, at containerne er overdækket med et materiale, der effektivt holder fugle og lign. væk fra kadaverne. En tynd plastik presenning er ikke tilstrækkelig.

Såfremt du ønsker at etablere en fast plads, hvor containeren kan placereres, vurderer Holstebro Kommune, at det ikke er en godkendelsespligtig handling. Du skal derfor blot indsende en forhåndsanmeldelse af den faste plads.

Fødevarestyrelsen og Holstebro Kommune planlægger at lave nogle tilsynsbesøg sammen i pelsningssæsonen, så der bliver fulgt op på kadaverhåndteringen.

 

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os på tlf. 96117563 eller sende os en mail på husdyrbrug@holstebro.dk

Tilmeld dig vores blog ved at udfylde navn og e-mail i boksen til højre. Hent vores App til telefonen ved at følgende nedenstående links:

Hent App HolstebroFarmers til Smartphone       Hent App HolstebroFarmers til Iphone

You may also like...