Har du en ansøgning vedr. mink undervejs, så skal du huske dybstrøelsen

Har du indsendt – eller overvejer du at indsende – ansøgning om udvidelse af minkfarm, så skal du være opmærksom på, at sammensætningen af husdyrgødning for mink er blevet ændret. Dette er desværre ikke rettet i ansøgningssystemet endnu, og vi forventer ikke, at det sker før årsskiftet. Nedenfor kan du se, hvordan du korrekt angiver din husdyrgødning i ansøgningssystemet.

Næringsstofsammensætningen i husdyrgodkendelse.dk må ikke ændres, men sammensætningen af husdyrgødningen skal ændres, så det svarer til de andele, der produceres. I henhold til normtallene findes 14,4 % af N og 18,1 % af P i dybstrøelsen.

I praksis gør du det, at du eksporterer minkgylle med et næringsstofindhold på 14,4 % af N og 18,1 % af P. Herefter importerer du dybstrøelse med samme næringsstofindhold, og lader beregningen af dyreenheder følge N-andelen.

Hvis du afleverer til biogasanlæg, der ikke modtager dybstrøelsen, så eksporterer du al minkgyllen og importerer dybstrøelsen som ovenfor beskrevet samt evt. afgasset biomasse, der tages retur.

 

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os på tlf. 96117563 eller sende os en mail på husdyrbrug@holstebro.dk

Tilmeld dig vores blog ved at udfylde navn og e-mail i boksen til højre. Hent vores App til telefonen ved at følgende nedenstående links:

Hent App HolstebroFarmers til Smartphone       Hent App HolstebroFarmers til Iphone

You may also like...